Breng buiten naar binnen met een botanische keuken

Planten, exotische prints en warme kleuren. Creëer het gevoel van buiten met een sfeer- en stijlvolle botanische keuken. Deze keukenstijl zorgt voor een warme, sfeervolle uitstraling waardoor je nog meer tijd wilt spenderen in je keuken. Bovendien is het ideaal wanneer je geen (grote) tuin hebt of het hele jaar door van de natuur wilt genieten. Hier zijn alvast 3 tips om een botanische keuken bij jou thuis te creëren.

3 TIPS VOOR EEN BOTANISCHE KEUKEN

  1. PLANTEN
    Planten zijn een cruciaal element in een botanische keuken. Ga voor een combinatie van grote en kleine planten in diverse groene tinten. Zo creëer je een leuke dynamiek in je keuken. Een andere gemakkelijke manier om meer groen toe te voegen is door middel van kruidenplanten. Een botanische sfeer en heerlijke geur gegarandeerd. Om te vermijden dat de planten je dagelijkse activiteiten in de keuken zouden hinderen, kun je werken in de hoogte door je planten op kasten te plaatsen en/of omhoog te hangen.
  2. BOTANISCHE PRINTS
    Een ander element om het buitengevoel naar binnen te brengen is door middel van een kleurrijk of geprint behang. Denk maar aan planten-, bladeren- of bloemenprints. Je kan het zo druk en rustig maken als je zelf wilt. Een tip: ga voor afwasbaar behang. Tegenwoordig vind je ook waterdicht en hittebestendig behangpapier. Geen fan van een volledig geprinte muur? Ga dan voor posters en lijsten met verschillende botanische prints.
  3. NATUURLIJKE KEUKENELEMENTEN
    Om nog meer die buitensfeer te creëeren, kun je werken met natuurlijke keukenelementen. Een grote houten eettafel, een marmeren keukenblad, een scheidingsmuur in natuursteen, een hoge tafel met (houten) krukken, … Je kan gaan voor een mix van verschillende natuurlijke keukenelementen of voor een echte eyecatcher. Je kan de natuurlijke elementen ook verwerken in subtiele keuken accessoires zoals houten snijplanken, keuken servies met een bloemenprint, kleurrijke keukenhanddoeken, …

Teknika keukens maakt jouw droomkeuken waar

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken of wil je jouw oude keuken een make-over geven? Teknika keukens helpt je in de zoektocht naar jouw droomkeuken. Contacteer ons om de mogelijkheden te bespreken.