De dressing: opbergen in stijl

Niets leuker dan een dressing in je huis. Een dressing of inloopkast is vandaag dan ook niet enkel meer weggelegd voor de rijken der aarde. Het kan geïntegreerd worden in elk type woning en kan gebouwd worden in ieders stijl en voor elk budget.

De voordelen van een dressing

In een dressing kan je je kledij niet alleen netjes en overzichtelijk bewaren. Je kan er ook je kleren mooi op elkaar afstemmen. Je kan alles rangschikken naar wens. Kortom, het is zowel handig als stijlvol om een dressing in huis te hebben.

Modulair of op maat

Enerzijds bestaan er modulaire standaardsystemen om je dressing op te bouwen. Anderzijds kan je je dressing volledig op maat laten maken. Het voordeel daarvan is dat je alles kan ‘invullen’ in functie van de kamer. Je kan je ruimte optimaal benutten. Een dressing op maat is ook ideaal in kleinere ruimtes of als je te maken hebt met een hellend plafond of schuine wanden.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een open of gesloten dressing. Open dressings zijn overzichtelijker en creëren een ruimtelijk effect. Gesloten dressings schermen je kledij dan weer af van stof. Heb je veel rechtstreeks zonlicht in de kamer? Dan opteer je best voor een gesloten dressing om verkleuring van je kledij tegen te gaan.

XL vaatwasmachine

De inrichting van je dressing

Voor de inrichting van je dressing moet je zorgen voor een evenwichtige verhouding tussen leg- en hanggedeeltes. Voorzie ruimte voor grote kledingstukken, zoals maatpakken of kledij die je niet mag/kan plooien. Daarnaast heb je inlegruimte, lades en vakjes nodig voor kleinere stukken, van ondergoed tot handtassen.

Enkele extra’s maken het geheel nog meer af: schoenrekken, dassenhouders, uitrekbare legvlakken, kledingliften, … Je kan er zo ver in gaan als je maar zelf wil! Zelfs geïntegreerde LED-verlichting behoort tot de mogelijkheden!

Materiaal en afwerking

Meestal wordt hout, kunststof of MDF – of een combinatie van de drie – gebruikt als materialen voor een dressing. Een afwerking met glas of melkglas geeft een elegant resultaat. Als je voor een gesloten dressing gaat, dan kan je verder kiezen tussen schuifdeuren of draaideuren.

XL vaatwasmachine

Jawel, een dressing is betaalbaar!

Je kiest gewoon de inrichting, de materialen en de accessoires in functie van je budget. Er zijn een aantal zaken die een dressing weliswaar duurder maken. Hoe meer vakjes, hoe hoger het prijskaartje. Een dressing op maat is ook duurder dan modulaire systemen.

Inbouwkasten op maat

Heb je geen ruimte voor een dressing of heb je eerder een inbouwkast in gedachten? Dat kan ook! Bekijk onze mogelijkheden.

Accessoires

Werk je dressing of inloopkast af tot in de puntjes met enkele accessoires. Aangezien je negen kansen op tien met blote voeten in je dressing staat: leg een tapijtje. Dat voelt gezellig onder de voetjes. Een spiegel is ook handig om je kledij te doen matchen. En met de juiste verlichting, directe of indirecte, maak je het praktisch én gezellig!

Heb je vragen over een dressing, de materialen of inrichting? Zoek je een partner die ook alle extra’s zoals vakjes en verlichting voor je regelt? Kom langs in onze showroom en ontdek onze mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg.