Met een witte keuken zit je altijd goed!

De witte keuken is een klassieker die nog steeds populair is en dat zal altijd zo blijven. Wit vormt dan ook de perfecte basiskleur voor je keuken want je kan eindeloos combineren. Witte keukens vind je in diverse stijlen, afwerkingen en modellen.

De witte keuken is stijlvol en tijdloos

Strak, minimalistisch, elegant, rustig, … er zijn heel wat adjectieven om een witte keuken te omschrijven. Wit is een neutrale kleur die past in ieder interieur. Het geeft een gevoel van rust en biedt een ruimtelijk effect. Knalkleuren of modekleuren zijn mooi… voor heel even. Maar ze geraken al even snel uit de mode. Een witte keuken blijft altijd ‘in’.

Wil je na een paar jaar eens iets anders? Stop dan gewoon je muren in een nieuwe kleur of smuk je muren op met trendy behangpapier. Zo geef je je keuken een make-over die veel goedkoper is dan een nieuwe keuken op zich.

Keuken in het wit

De landelijke witte keuken

Als je denkt aan een witte keuken, denk je vooral aan een moderne keuken. Maar niets is minder waar. Ook landelijke keukens vind je vaak in het wit. De witte, landelijke keuken is iets klassieker en heeft karakter. Veelal vind je een houtnerf in de afwerking. Eventueel wordt er gecombineerd met glazen vitrinekastjes of een werkblad in natuursteen voor een extra landelijk effect.

De moderne witte keuken

Ga je voor een strakke keuken in het wit? Dan kan je kiezen tussen mat of glanzend wit. Een matte witte keuken is puur en strak. Een hoogglans witte keuken geeft dan weer een extra trendy, design cachet. Maar opgepast met kleine handjes van de kinderen, want op een hoogglans keuken blijf je vingerafdrukken zien. Ga je helemaal voor minimalistisch, opteer dan voor greeploze kasten.

Witte keukens

Eindeloos combineren

Vermijd dat je keuken er te ‘clean’ gaat uitzien. Combineren is dan ook de boodschap en de mogelijkheden zijn eindeloos!

  • Combineer met een accentkleur op de muur.
  • Laat een zwarte dampkap, een metallic oven of een industriële keukenkraan uitspringen als eyecatcher(s).
  • Een houten werkblad bovenop een witte keuken geeft een natuurlijk, warm effect.
  • Plaats hier en daar accessoires in een opvallende kleur.
  • Met planten breng je de natuur naar binnen.
  • Keukenstoelen in hout, metaal of leder kan je vinden in alle geuren en kleuren.
  • Zorg voor vloertegels in een contrasterende kleur.

Een goede investering

Installeer je een keuken in een opbrengsteigendom of ben je niet van plan om eeuwig in dezelfde woning te blijven? Dan is een witte keuken een hele goed oplossing. Een witte keuken behoudt zijn waarde en is makkelijk verhuurbaar of verkoopbaar.

Ga jij ook voor een witte keuken?

Kom langs in onze showroom en ontdek onze mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg.