Werkbladen: de materialen, de stijlen, de mogelijkheden!

De sfeer van je keuken wordt grotendeels bepaald door het werkblad. Het is meestal het eerste wat opvalt als je een keuken binnenstapt. Een belangrijke stap dus! Ga je voor contrast of wil je dat het werkblad één geheel vormt met de kasten? Ga je voor een strakke afwerking of eerder een natuurlijk uitzicht? Werkbladen bestaan in vele soorten materialen, diktes, stijlen en kleuren. Bij Teknika Keukens helpen we je graag bij je keuze.

Laminaat

Laminaat is wel het meest gekende type werkblad. Het is onderhoudsvriendelijk, watervast en bestaat in heel wat kleuren en stijlen. Laminaat is beschikbaar in groot formaat. Je kan dus een groot werkblad laten maken in één stuk zonder naden. Het is redelijk krasvast, maar wel gevoelig voor hete potten en pannen, waarvoor je best onderleggers gebruikt.

Voor prijs-kwaliteit zit je met laminaat altijd goed!

Topcore

Topcore is vergelijkbaar met laminaat, in al zijn voordelen. Maar het verschil zit hem in de decoratieve toplaag. Die is verkrijgbaar in unieke kleuren en oppervlaktestructuren (hout- of steenlook bijvoorbeeld). Dat maakt een Topcore werkblad veelzijdig.

Het is bovendien stevig, stootvast en watervast.

Werkbladen uit Laminaat

Laminaat werkblad

Topcore Werkblad

Topcore werkblad

Fenix NTM®

Fenix werkbladen zijn aan een heuse opmars bezig. De kern van een Fenix werkblad is laminaat. De toplaag is gebaseerd op nanotechnologie, een innovatie die ervoor zorgt dat een Fenix werkblad niet alleen supersterk is, maar ook heel wat praktische voordelen biedt. Het is extreem mat en soft touch en je ziet geen vingerafdrukken. Het is zelfherstellend, hyperhygiënisch, vormvast en bijzonder onderhoudsvriendelijk.

Composiet

Wil je een natuurlijke uitstraling? Opteer dan voor een composiet werkblad. Tegenwoordig wordt het een beetje gezien als alternatief voor natuursteen.  Op-en-top hygiënisch: want voedselresten trekken er niet in. Het is zeer krasbestendig en watervast. Er zijn heel wat tinten, kleuren en afwerkingen (glanzed of mat bijvoorbeeld) beschikbaar, dus composiet is zeker geschikt voor iedere keukenstijl of interieur!

Graniet

Een keukenwerkblad in graniet is simpelweg tijdloos. Het is dan ook een puur natuurproduct. Het is heel sterk, stoot- en slijtvast. Graniet is relatief hittebestendig en dagelijks onderhoud is heel gemakkelijk. Om vetvlekken te voorkomen, behandel je een graniet werkblad best 1 of 2 keer per jaar met een vlekstopmiddel. Er zijn 3 afwerkingen (en oppervlakken) mogelijk: gepolijst (glanzend), verzoet (mat) en gebrand (ruw).

Granieten werkbladen

Granieten werkblad

Werkblad in Composiet

Composiet werkblad

Dekton of Keramiek

Met Dekton ga je ook voor een natuurlijke uitstraling, maar dan met een pak extra voordelen! Vlekken, krassen of hete pannen maken geen kans. Het is bovendien hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Van Dekton weet je dat het niet verkleurt. Qua afwerkingen biedt Dekton ongeveer hetzelfde als natuursteen of graniet bijvoorbeeld. Het moet gezegd: Dekton is duurder dan andere werkbladen, maar het gaat een levenlang mee.

Hout

Sfeer en gezelligheid: met hout creëer je warmte in de keuken! Hout combineert zich makkelijk met andere materialen (je keukenkasten bijvoorbeeld). Ieder werkblad is uniek, want elk stuk hout heeft zijn eigen tekening. Dankzij een beschermende vernislaag kan je een houten werkblad beter beschermen tegen krassen en hete pannen. Maar gebruik zeker onderleggers of snijplanken. Een natuurproduct zijnde, behandel je het hout idealiter twee keer per jaar met een olie.

Roestvrij Staal

Roestvrij staal geeft een industriële, strakke nuance aan je keuken. Je ziet ze voornamelijk in professionele keukens, maar leent zich perfect voor de huiskeuken. Dit duurzame materiaal is hittebestendig en resistent tegen vocht, chemicaliën, vetten en verkleuring. Dagelijks onderhoud en hygiëne worden je met roestvrij staal dan ook super gemakkelijk gemaakt. Je kan o.a. kiezen voor een gladde of geborstelde afwerking.

Heb je vragen over ons aanbod werkbladen, de verschillen en hun voordelen? Kom ons ruime aanbod bekijken in onze Teknika toonzaal! Wij bieden de nodige begeleiding bij het kiezen van het juiste werkblad voor jouw keuken. Of contacteer ons voor meer informatie.