Van keukenidee tot droomkeuken

Je droomkeuken is veel meer dan een samenraapsel van kasten, meubels en toestellen. De mogelijkheden lijken dan ook oneindig. Hou je rekening met trends of ga je voor tijdloos? Inspiratie en ideeën vind je genoeg, maar hoe breng je alles samen tot een geheel? Hoe maak je de juiste keuzes? En hoe kom je uiteindelijk tot die mooie droomkeuken waarvan je altijd al droomde?

De indeling van je droomkeuken

Afhankelijk van je budget en de beschikbare ruimte ga je in de eerste plaats voor een grote of een kleine keuken. In een kleine keuken is een keukeneiland bijvoorbeeld niet zo ideaal. Er bestaan heel wat keukenopstellingen: de U-vorm, de L-vorm, de G-vorm, de lineaire keuken, enz. Lees hier meer over keukenopstellingen.

Welke keukenindeling je ook kiest, hou rekening met de zogenaamde werkdriehoek: de spoelbak, de kookplaat en de koelkast. Deze drie elementen moeten ofwel op één rij staan of in een driehoek met elkaar verbonden zijn. Een gepaste werkdriehoek is goed voor de ergonomie en je comfort en bespaart jezelf heel wat ‘geloop’ in de keuken tijdens de voorbereiding van je maaltijden.

Van keukenidee tot droomkeuken

Topcore werkblad

Je hebt nooit genoeg bergruimte

Bergruimte is heel belangrijk! Kasten, schappen, lades, … the sky is the limit! Hierbij een overzichtje van de mogelijkheden:

  • De hoekkast: ideaal om verloren plaats in de hoeken nuttig op te vullen.
  • Lades zijn ergonomisch en overzichtelijk.
  • Rolluikkasten zijn dé manier om bijvoorbeeld een koffiezetapparaat of de blender netjes te verstoppen.
  • Bovenkasten zorgen voor die extra bergruimte.
  • Kolomkasten zijn dan weer perfect als voorraadkast.

Jij bepaalt de stijl van je droomkeuken!

Wat is jouw favoriete stijl? Modern, landelijk of minimalistisch: het zijn nog maar enkele van de vele mogelijke stijlen. Een kleinere keuken geef je idealiter een lichte kleurtoon. En dan zijn er nog de materialen. Voor je kasten kies je uit hout, lak of kunststof. Een werkblad is mogelijk in graniet, composiet, hout, kunststof, inox en meer! Je leest het, het komt er vooral op neer om de juiste keuzes te maken. Lees hier meer over werkbladen.

De juiste toestellen

Ben je een echte keukenprins(es) en is koken je passie? Stop dan genoeg energie in de keuze van de toestellen in je droomkeuken, zoals kookplaat en oven. Welke toestellen je ook kiest, denk er op voorhand goed over na en vergeet de juiste aansluitingen niet!

Een nieuwe droomkeuken in gedachten?

Zoek je nog meer keukeninspiratie? Kom langs in onze showroom en ontdek onze mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg.