Een badkamermeubel voor iedere badkamer

Bij de inrichting van je badkamer komt heel wat kijken. Terwijl het vroeger eerder een functionele ruimte was, trekken we vandaag de badkamer ook in voor ontspanning en wellness. Goedkoop is een badkamer niet en ze moet minstens 10 jaar kunnen meegaan.

Reden te meer om je ten volle te wijden aan de inrichting, met specifieke aandacht voor het badkamermeubel of meubels.

De algemene inrichting van je badkamer

We beginnen bij het begin: wat heb je allemaal nodig? Tot de sanitaire voorzieningen behoren een douche en/of bad, de wasbak, een toilet, kraanwerk en verwarming.

Waar komt wat? Bij nieuwbouw kan je een plan op papier uittekenen naar wens. Bij renovatie hou je best rekening met de plaats waar de afvoerbuizen, leidingen, e.d. zich bevinden.

Een ander belangrijk aspect is bergruimte. Waar berg je alle handdoeken en verzorgingsproducten op? Een badkamermeubel speelt dan ook een belangrijke rol bij de inrichting van je badkamer.

Het formaat van je badkamermeubel

Een badkamermeubel moet niet alleen de wasbak dragen. Het moet ook praktisch, ergonomisch en comfortabel zijn. Kies een model dat bij jouw persoonlijke stijl past of op basis van je gezinssamenstelling.

Per persoon heb je ongeveer 75 cm nodig om gemakkelijk aan je wasbak te staan. Bij een dubbele lavabo is je badkamermeubel idealiter minimum 140 cm breed. Wil je plaats genoeg voor de tandpasta, de zeep en andere dagdagelijkse badkamerspullen? Dan ga je best voor een diepte van minimum 50 cm.

De hoogte van het meubel hangt ervan af of je met een ingebouwde wasbak werkt of niet. Een opstaande wasbak vraagt een badkamermeubel van 70 cm hoog. Bij een ingebouwde wasbak kan je tot 90 cm gaan.

Ingebouwde lavabo
Opstaande lavabo's

De materialen en de stijl

Zo’n badkamermeubel krijgt heel wat te verduren: water, krassen, vloeistoffen, … Het is dan ook belangrijk om slijtvast en duurzaam materiaal te hebben. Verder maak je keuzes in functie van je persoonlijke voorkeuren.

De basismaterialen voor je badkamermeubel zijn MDF, laminaat of melamine. Deze zogenaamde plaatmaterialen zijn meestal afgewerkt en zijn hiermee resistent tegen vocht en makkelijk in onderhoud. Je kan ook kiezen tussen een matte of glanzende lak of houtmotief.

Voor stijl, kwaliteit en duurzaamheid zit je zeker goed met massief hout. Maar het hout moet behandeld zijn, ander krijg je vlekken of kringen. Andere geschikte materialen zijn natuursteen, glas, composiet of zelfs marmer. Naast de materialen maak je enkele stijlkeuzes, zoals greeploos of met handvaten.

Een hangend meubel of een badkamermeubel op poten

Een hangend badkamermeubel creëert een ruimtelijk effect omdat de vloer zichtbaar blijft. Ook is het makkelijker om eronder te poetsen.

Een badkamermeubel op poten is dan misschien minder trendy, maar het geeft wel extra bergruimte. Aan jou de keuze!

Genoeg bergruimte

Handdoeken, de haardroger, schoonheidsproducten, wc-rollen, … je hebt nu eenmaal ruimte nodig om dit alles op te bergen. Voor je badkamermeubel heb je sowieso een onderkast nodig. Het is trouwens een mooie manier om je leidingen uit het zicht te nemen. Extra laden zijn altijd handig en uiterst ergonomisch.

Heb je nog meer ruimte nodig? Dan kan je opteren voor een bijkomende kolomkast naast je badkamermeubel. Ook een spiegelkast, in plaats van een gewone spiegel, is ideaal om kleine spullen in op te bergen.

Een badkamermeubel op maat

Een badkamermeubel kan je kant-en-klaar aankopen of op maat laten uitwerken. Het voordeel van een op-maat-gemaakt badkamermeubel is de extra bergruimte en nog meer keuze in materialen

Badkamermeubel met dubbele lavabo
Hangend badkamermeubel

Extra tips voor de inrichting van je badkamer

  • Vermijd veel kleuren of opvallende motiefjes, want die geraak je al snel beu. Wit geraakt nooit uit de mode!
  • Besteed aandacht aan praktische kranen en een passende wasbak.
  • Bekleed de natte gedeeltes met tegels: niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook onderhoudsvriendelijk en duurzaam.
  • Accessoires zoals een leuk tapijt of een stijlvolle handdoekhouder maken het geheel af.
  • Hou naast functionele verlichting ook rekening met sfeerverlichting. Verlichting boven of aan je spiegel is een extra troef!
  • Voorzie aan je badkamermeubel zeker een stopcontact voor het gebruik van de haardroger of scheerapparaat.

Met deze tips zijn we ervan overtuigd dat je elke dag opnieuw van je badkamer kan genieten. Heb je vragen over ons aanbod badkamermeubels? Kom ons ruime aanbod bekijken in onze Teknika toonzaal! Wij bieden de nodige begeleiding bij het kiezen van het juiste badkamermeubel voor jouw badkamer. Of contacteer ons voor meer informatie.