Vijf keukentrends volgens Teknika Keukens

Rust, balans en sereniteit vormen de kernwoorden binnen de keukentrends van vandaag. Als je ’s avonds thuiskomt na een drukke werkdag, dan doe je dat liefst in een keuken waar je tot rust komt. Met deze keukentrends wordt jouw keuken een rustpunt waar je kan ontspannen.

Keukentrend 1 – Black is the new white

Het is niet zozeer dat de witte, strakke keuken op haar retour is, dat niet. De witte keuken blijft het meest tijdloos en past in elk interieur. Toch zien we dat de zwarte keuken aan een serieuze opmars bezig is als nieuwste keukentrend. Zwart is dan ook een dankbare kleur als het op materialen aankomt: zwart laminaat, zwart hoogglanslak of zwart glas. Een zwarte keuken straalt klasse en exclusiviteit uit. Zwart combineren met andere kleuren geeft mooie contrasten. Denk maar aan een werkblad in hout, marmer of lichtgrijs composiet: zo maak je van je nieuwe keuken een echte eyecatcher! Een werkblad kiezen dat bij je zwarte keuken past? Inspiratie vind je hier.

Vaatwasser met comfortlift

Keukentrend 2 – Natuurtinten en groen

Natuur zorgt voor rust in het hoofd. Net daarom dat groen als basiskleur in de keuken een trendkleur geworden is. Een keuken met groene tinten zorgt voor een warm gevoel. Het brengt de natuur naar binnen. Een combinatie met planten of hout maakt het natuurlijk geheel verder af.

Keukentrend 3 – Raw rituals

In het verlengde van de natuurtinten vind je de Raw Rituals-trend. Die gaat nog een stapje verder dan kleur. Natuurmaterialen zoals hout, metaal, natuursteen, terrazzo, marmer en beton vormen hier de basis. Ze zorgen bovendien voor een op-en-top natuurlijke uitstraling van je keuken. Het zijn materialen die op een natuurlijke manier ‘verouderen’. Bruintinten zijn kenmerkend. Kortom, in een Raw Rituals-keuken wordt op een heel mooie manier gespeeld met materialen uit de natuur, ver weg van de strakke, afgelijnde design keuken.

Vaatwasser met comfortlift

Keukentrend 4 – Effen kleurgebruik

Eén enkel kleur of “ton-sur-ton” is helemaal niet saai. Integendeel, een keuken met effen kleurgebruik brengt evenwicht en zorgt voor een minimalistisch effect. Je kan daar zo ver in gaan als je maar wil. Want vandaag kan je zelfs een spoelbak kiezen in dezelfde kleur als je werkblad bijvoorbeeld.

Keukentrend 5 – De slimme keuken

Nieuwe apparatuur en slimme apparaten zorgen voor nog meer gebruiksgemak en comfort. Denk maar aan slimme kranen die met één druk op de knop kokend of bruisend water geven. Of een koffiemachine die jouw kopje koffie klaarmaakt nog voor je wekker afgaat. In de hedendaagse keuken wordt meer aandacht besteed aan het ecologisch aspect, een milieuvriendelijke manier van koken en leven.

Heb je vragen over de juiste koelkast op maat van jouw gezin? Heb je nood aan een nieuwe, mooi ingerichte keuken? Kom langs in onze showroom en ontdek onze mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg.