De multifunctionele keuken

De hedendaagse keuken is niet meer bedoeld louter om te koken, waarna je de borden gewoon op tafel zet voor je gezin of voor je gasten. Neen, vandaag spreken we over de multifunctionele keuken. Ze is een ontmoetingsruimte geworden voor familie en vrienden.

De keuken is een verlengde van je woonkamer, waar je kan plezier maken, gezellig keuvelen of zelfs werken. Reden te meer om die multifunctionele (nieuwe) keuken van jou van alle toeters en bellen te voorzien.

De keuken doorheen de dag

Ontbijt, lunch en diner: het zijn alvast drie momenten waarbij je in je keuken vertoeft. De keuken is een centraal punt in je huis. Elk gezinslid heeft altijd wel iets te zoeken in de keuken: het halen van een frisdrank, het legen van de boodschappentassen, apero-time of omdat het simpelweg een leuke plek is.

Een keuken voor een gezonde levensstijl

Laat ons het toch hebben over de basisfunctie: eten klaarmaken. Wat heb je nodig? Een kookplaat en een oven. Kies de juiste kookplaat met onze tips.

Kook je af en toe voor veel gasten of heb je een groot gezin? Dan is een grote oven iets voor jou. Heb je minder plaats of werk je graag met handige programma’s? Dan zijn combi-ovens een goede optie. Gezondheid voorop met een stoomoven: stoomkoken is niet alleen gezond, maar ook superlekker!

Ook de andere toestellen kies je in functie van je persoonlijke voorkeuren: zoals een vaatwasser of een nuttig ingedeelde koelkast, met vershoudlades voor groenten en fruit.

Volledig geïntegreerde vaatwasser

Opbergruimte voor je keukengerief

Naast je inbouwtoestellen heb je verder kleinere toestellen of gadgets nodig. De keukenrobot, broodrooster, wafelijzer, mixer, …: allemaal handig om gemakkelijker lekkere gerechten klaar te maken. Zorg echter dat je voldoende bergruimte hebt om alles netjes op te bergen. Een efficiënte indeling voor je bestek, lepels of zelfs kruiden creëer je met speciaal ingerichte inlegbakjes voor je lades.

De keuken als werkruimte

Heb je geen bureau? Of werk je graag in het bijzijn van anderen? Vlug even de mails checken of een dag telewerken: met de laptop op het werkblad of keukeneiland zit je altijd goed.

XL vaatwasmachine
Vaatwasser met comfortlift

De ecologische keuken

Met het milieu kan je meer dan ooit rekening houden in de multifunctionele keuken. Van afzonderlijke vuilbakjes voor rest- en groenafval, tot een vaatwasser met ecologische programma’s, er zijn heel wat mogelijkheden.

De mini-chef

Lopen er bij jou kinderen rond die graag kokerellen? Of spelen ze graag in jouw buurt terwijl jij iets lekkers voor hen klaarmaakt? Voor de kids is het in de keuken altijd feest. Meer nog, aan een ruim keukeneiland kunnen ze huiswerk maken of knutselen. Lees meer over werkbladen die tegen een stootje kunnen.

Extra tip: een krijtmuur maakt je keuken nog meer ‘fun’. Lijstjes voor school of taakjes voor thuis kan je hierop schrijven. En de kinderen zelf kunnen er naar believen tekeningen op maken.

Eigentijdse accessoires

Accessoires moeten niet alleen nuttig zijn. Ze mogen gerust ook mooi zijn om naar te kijken. Een elegante handdoekhouder, een trendy fruitmand of een hippe keukenrolhouder maken het geheel af.

Verlichting voor de juiste sfeer

Verlichting is een heel belangrijk element in je multifunctionele keuken. Voldoende licht boven je werkblad en kookplaat is het minimum. Vandaag zie je bovendien veel sfeerverlichting – spotjes die je kan dimmen bijvoorbeeld – boven het keukeneiland of gewoon als achtergrond tijdens een gezellige avond.

Wist je dat Teknika je ook kan voorzien van bijpassende verlichting? Krijg je graag advies over bergruimte en indeling van je keuken? Laat je inspireren in onze toonzaal! Of contacteer ons  voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg of wij tekenen je keuken op maat uit.