De zwarte keuken: een keuken met karakter

De zwarte keuken heeft de laatste jaren het keukenlandschap wat hertekend. Ze is dan ook dé concurrent geworden van de witte keuken. We geven toe, een zwarte keuken is gedurfd, maar je kan er alle kanten mee op qua look, afwerking en stijl.

De zwarte keuken: de zwarte autoriteit

Stijlvol, strak, chique, dominant … er zijn genoeg adjectieven die een zwarte keuken typeren. Het is absoluut een eyecatcher in je woning. Een ding is zeker: het is pure klasse!

Mat of glanzend zwart

In sé kan je kiezen tussen mat of glanzend. Van mat laminaat tot hoogglanslak over zwart met houtnerfstructuur: er zijn heel wat mogelijkheden. Glanzend zwart is het meest stylish. Pas echter op met vingerafdrukken, want die zie je snel op een glanzend zwarte keuken. Mat zwart geeft een strak uitzicht en is het meest tijdloos.

Zwarte keuken

Een strakke look

Je kan je keuken een extra moderne uitstraling geven met zwarte keukentoestellen en greeploze kasten. Er zijn zelfs zwarte kranen of zwarte spoelbakken. Ga je strak all the way? Combineer dan met zwarte tegels op de muur. Glas verwerken in je keukenkasten geeft nog extra cachet. Een werkblad in beton geeft je zwarte keuken een robuuste, industriële look.

Een natuurlijke look

Liever toch iets natuurlijker? Zwart combineert heel mooi met een houten werkblad. Of denk ook eens aan een werkblad in graniet, composiet of marmer!

Een contrasterende look

Vind je alles in het zwart net iets te donker? Contrasteer dan met lichtere kleuren. Je keukenstoelen in een felle kleur of een flashy retro fruitschaal bieden op zich al een flatteus contrast. Een echt black & white effect creëer je met een wit werkblad. Ook de combinatie met lichtgrijs – enkele keukenkasten of het werkblad – zien we vaak terugkomen als trend.

Zwarte keuken van Teknika

Eindeloos combineren in een zwarte keuken

Het werkblad, de spoelbak, de tegels, de keukentoestellen, … in een zwarte keuken kan je combineren naar believen, in kleur én in afwerking, volgens je eigen persoonlijke stijl!

Te donker?

Heb je schrik dat een keuken in het zwart alsnog te donker is en je ruimte zal verkleinen? Zorg vooral dat er voldoende natuurlijke lichtinval is. Investeren in goede verlichting is geen overbodige luxe. Genoeg lichtpunten en kunstlicht zijn aan te raden.

Ga jij ook voor een keuken met karakter? Kom langs in onze showroom en ontdek onze mogelijkheden. Of contacteer ons voor meer informatie. Wij geven je graag een woordje uitleg.